Voordelen Vloerverwarming

Waarom zou u voor vloerverwarming kiezen. Hier zetten wij een aantal voordelen voor u op een rijtje:

  • Betere wooncomfort

Vloerverwarming werkt door middel van stralingswarmte. Deze warmte wordt verspreid onder het vloeroppervlak. Hierdoor kunt u genieten van een aangenamere warmte bij een lagere luchttemperatuur. Deze is in verhouding dan dus ook aangenamer dan bijvoorbeeld een radiator of luchtverwarming. Ook een pluspunt van vloerverwarming is dan ook dat u geen koude vloer meer heeft en daardoor ook geen koude voeten!

  • Energie besparend

Zoals genoemd bij punt een is de benodigde temperatuur in een ruimtte met vloerverwarming minder hoog dan bij bijvoorbeeld een radiator of luchtverwarming. Met de vloerverwarming als hoofdverwarming hoeft u daardoor dus minder te stoken.

  • Meer leefruimte

Vloerverwarming wordt verwerkt in de vloer en is daarom dus ook geen obstakel voor het inrichten van de ruimte, omdat u rekening zou moeten houden waar een radiator geplaatst zou moeten worden.

  • Luchtkwaliteit

Door het installeren van vloerverwarming verbetert de luchtkwaliteit. Doordat de luchtcirculatie minimaal is hangt er minder stof in de lucht. Hierdoor krijgt u dus een betere luchtkwaliteit.

  • Grootste voordeel

Het grootste voordeel die u ervaart door vloerverwarming is natuurlijk dat uw ruimtes lekker warm worden.

Bent u geïnteresseerd in wat er voor u mogelijk is?
Klik dan op de link en bekijk welke vloerverwarming het best bij u past!
Komt u er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.