Soorten Vloeren

Vloerverwarming realiseren kan op verschillende vloersoorten.
Het soort vloerverwarming (traditioneel of infrezen) hangt af van de vloer die u heeft.
Vloerverwarming Jellema kan aan de hand van de vloer voor u kijken welke vloerverwarming er bij u geplaatst kan worden.

Zandcement vloer

Veel woningen beschikken over een zandcement dekvloer. Wel is bij deze vloersoort een aantal dingen waarop gelet moet worden.

Is de woning gebouwd na 1990 is de zandcement vloer vaak geschikt voor vloerverwarming, heb je een oudere woningen dan kan het zijn dat er onder deze vloer een Nehebo construcitevloer ligt, deze kan niet worden ingefreesd omdat deze dan zijn kracht verliest.

Indien dit het geval is bij u zal er een dunne laag zandcement gestort moeten worden (minimaal 2,5 cm) waarna we het alsnog kunnen infrezen.

Anhydriet vloer

Een anhydriet vloer is een gipsgebonden afwerkvloer, welke uitermate geschikt is voor vloerverwarming. Bij deze vloersoort zal er gekozen worden voor het infrezen van de vloerverwarming.

Houten vloer (fermacell)

Heeft u een houten vloer? Ook hierop is vloerverwarming mogelijk! Hiervoor zou u een fermacell KNAUF BRIO vloer kunnen (laten) leggen, waarna wij deze voor u kunnen infrezen. Door gebruik te maken van deze fermacell platen blijft uw ondervloer egaal en uw vloer wordt iets gedempt.

Grindvloer

In een grindvloer kan ook vloerverwarming ingefreesd worden. Dit kan alleen indien deze grindvloer op een anhydriet of zandcementvloer ligt.

Beton vloer

Indien u een wat oudere woning heeft waar nog geen afwerkvloer overheen gestort is (zandcement of anhydriet) kunnen wij hierin geen sleuven frezen. Wel zijn hierbij nog 2 opties om toch vloerverwarming te realiseren. Welke optie het meest geschikt is hangt af van de opbouwhoogte die u in uw woning zou kunnen toepassen.

Het infrezen van een betonvloer is niet mogelijk, hiervoor is een afwerkvloer nodig.

Optie 1:

Als u niet heel veel met de vloer omhoog kunt, zou u ervoor kunnen kiezen op een nieuwe afwerkvloer te storten. Deze dient minimaal 2,5 cm gestort te moeten worden. Hierna kunnen wij de vloerverwarming voor u infrezen in de afwerkvloer.

Optie2:

Als u genoeg ruimte heeft om minimaal 5cm omhoog te gaan met de afwerkvloer raden wij u aan om te kiezen voor de traditionele vloerverwarming.

Hierbij gaan wij als volgt te werk: Als eerst leggen wij reflectiefolie op de betonvloer, dan worden de gegalvaniseerde stalen matten gelegd waarop de buis wordt geknoopt.

Als dit gedaan is kunt u de nieuwe afwerkvloer laten storten (zandcement). Deze afwerkvloer moet een minimale dekking van 3 cm boven op de buis hebben. Hierdoor komt de totale minimale hoogte/dikte op 5cm.

Wij snappen dat het soms lastig is om te achterhalen welke vloersoort u heeft. Indien u een kruipluik heeft kunt u aan de zijkanten van dit gat zien welke vloersoort het is. Weet u niet welke dit is? Dan kunt u hiervan een foto meesturen in de offerteaanvraag of contact met ons opnemen.