Soorten Vloerverwarming

Voor het aanleggen van de vloerverwarming kan er gebruik worden gemaakt van verschillende methodes.

Infrezen van de vloerverwarming

Indien uw woning geschikt is voor het infrezen van de vloerverwarming zullen wij met een speciale machine sleuven infrezen waar naderhand de buizen in gelegd worden. Het infrezen doen wij door middel van een slakkenpatroon. Wij kiezen voor deze methode omdat hierbij de warmte goed verdeeld wordt over de gehele vloer.

Zandcement/anhydriet

Voordelen van het infrezen van de vloerverwarming in een zandcement/anhydriet vloer zijn dat de dekvloer niet verwijderd hoeft te worden, de huidige vloer niet wordt opgehoogd en in veel gevallen kan deze installatie binnen 1 dag worden gerealiseerd. Het frezen is nagenoeg stofvrij.

Fermacell knauf brio 23mm

Indien u een houten vloer heeft, maar toch graag vloerverwarming wilt laten installeren kunt u eerst een fermacell vloer (laten) leggen waarin we de vloerverwarming alsnog kunnen infrezen. In veel gevallen kan deze installatie binnen 1 dag worden gerealiseerd. Het frezen is nagenoeg stofvrij.

Traditionele vloerverwarming

Opbouwsysteem bij enkel een beton/schuimbeton vloer, waar naderhand nog een afwerkvloer overheen gestort moet worden.

Wij kunnen deze vloerverwarming voor u realiseren door middel van:

Vloerverwarming op stalen matten.

Hierbij gaan wij als volgt te werk; Als eerst leggen wij reflectiefolie op de betonvloer, dan worden de gegalvaniseerde stalen matten gelegd waarop de buis wordt geknoopt.

Als dit gedaan is kunt u de nieuwe afwerkvloer laten storten (zandcement) Deze afwerkvloer moet een minimale dekking van 3 cm boven op de buis hebben. Hierdoor komt de totale minimale hoogte/dikte op 5cm.

Vloerverwarming op noppenplaat

De buizen van de vloerverwarming kunnen ook in een noppenplaat gelegd worden. Dit is een zeer snelle methode om vloerverwarming aan te leggen. Het materiaal zorgt ervoor dat de warmte lang vastgehouden wordt.